POGOJI POSLOVANJA

Podatki o podjetju

Pasja teta, Kaja Perkovič s.p.
Hinka Nučiča 3
2000 Maribor
Slovenija
Davčna številka: 16486722
Matična številka: 8034290000
Telefon: 070 830 334
Email: info@salon.pasjateta.si

Pogoji uporabe spletnega mesta – politika zasebnosti

Splošni pogoji uporabe določajo pravice in obveznosti lastnika spletnega mesta ter njegovih uporabnikov, način in pogoje uporabe vsebin ter funkcionalnosti na naslovu www.pasjateta.si, kjer se uporabniki nahajajo. Z vstopom na spletno mesto www.pasjateta.si uporabniki potrjujejo, da so s temi pogoji uporabe seznanjeni ter soglašajo z njimi. Vsebine, objavljene na www.pasjateta.si, so last družbe Pasja teta, Kaja Perkovič s.p. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Pred uporabo spletnega mesta svetujemo, da si preberete pogoje uporabe. Če se z njimi ne strinjate, uporabo spletnega mesta odsvetujemo.

Omejitev odgovornosti

Vsebina spletnega mesta je informativne narave. Lastnik spletnega mesta – Pasja teta, Kaja Perkovič s.p. se bo trudila, da bodo podatki na spletnem mestu pravilni in ažurni, vendar le-ta ne more biti odgovorna za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršnokoli škodo, ki bi bila uporabniku spletnega mesta povzročena zaradi uporabe spletnega mesta ali nezmožnosti uporabe le-tega. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Pridržujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino. Lastnik spletnega mesta – Pasja teta, Kaja Perkovič s.p. si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb.

Pravice intelektualne lastnine

Vse informacije in podobe na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite in drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv na www.pasjateta.si ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano. Reproducirajo se lahko izključno za nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah.

Varstvo osebnih podatkov

Lastnik spletnega mesta – Pasja teta, Kaja Perkovič s.p. se zavezuje, da bo varovala zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za izboljšanje uporabe spletnega mesta in za namene, za katere jih bodo dali uporabniki spletnega mesta. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali za druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Uporaba osebnih podatkov na spletnem mestu www.pasjateta.si

Spletna stran www.pasjateta.si, v nadaljevanju spletno mesto je izdelano v najsodobnejših orodjih za izdelavo spletnih strani. Orodja omogočajo redne varnostne in funkcionalne nadgradnje spletnega mesta kar omogoča uporabnikom varno uporabniško izkušnjo. Vaši osebni podatki so torej zaščiteni pred izgubo, ponarejanje, manipuliranjem, uničenjem ali pred dostopom tretjih oseb.

Osebne podatke, ki jih posredujete nadzorujete sami. Z vnosom osebnih podatkov in eksplicitnim strinjanjem ob potrditvi se strinjate z uporabo/obdelavo informacij, ki ste jih posredovali. Če osebnih podatkov ne želite deliti bodo nekateri deli spletnega mesta za vas ne uporabni (spletna trgovina, račun uporabnika za spletno trgovino, kontaktni obrazec, piškotki na spletni strani).

Vaše podatke, ki ste jih poslali ob izpolnjevanju kontaktnega obrazca ali ob naročilu/nakupu izdelka skrbno varujemo. Posredovani podatki so varovani pred nepooblaščenimi dostopi. Politika zasebnosti spletnega mesta se lahko spremeni/dopolni brez predhodnega obvestila. Ob oddaji kontaktnega obrazca oz. potrditvi novega naročila boste pozvani k strinjanju s pošiljanjem in obdelavo vnesenih podatkov, tako boste lahko s pritiskom na povezavo »Politika zasebnosti« vedno pred pošiljanjem informacij politiko zasebnosti spletnega mesta preverili.

Zaveze spletnega mesta

  • Vaših osebnih podatkov ne bomo zlorabljali pod nobenim pogojem na kakršen koli način.
  • Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali nepooblaščeni (tretji) osebi.
  • Odjavo iz naših novic oz. izbris* iz naših evidenc lahko opravite hitro, na enostaven način tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo. V sporočilu jasno zapišite kaj želite. * Ne velja za izbris podatkov za katere je določeno obdobje hranjenja.
  • V primeru vdora oz. suma vdora v spletno mesto bomo opravili samo prijavo v skladu z zakonodajo

Spletno mesto je skladno z Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), predlogom ZEKom-2 in Splošno uredbo o varstvu podatkov – GDPR.

Obdelava osebnih podatkov

Obdelava zajema širok nabor dejanj, ki se izvajajo v zvezi z osebnimi podatki, med drugim tudi z ročnimi in avtomatiziranimi sredstvi. Vključuje zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s posredovanjem, razširjanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje osebnih podatkov.

Prvotno objavljeno na: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/reform/what-constitutes-data-processing_sl

Ponudnik spletnega mesta zbira vaše podatke samo takrat, ko vi v to izrecno privolite tj. ob izpolnitvi kontaktnega obrazca oz. ob novem naročilu na spletnem mestu, ko izrecno potrdite, da se strinjate z obdelavo pod pogoji »politike zasebnosti«. Podatke zbiramo za naslednje namene:

  • Vprašanja oz. sporočila, ki jih naslovite na ponudnika preko kontaktnega obrazca na spletnem mestu.
  • Zagotovitev dostopa in uporabe vašega računa na spletnem mestu za namene spletne trgovine ali izpolnjevanja kontaktnega obrazca.
  • Skrbniške aktivnosti na spletnem mestu.
  • Sklenitev in izvajanje pogodbe med ponudnikom in posameznikom (naročila), komunikacijo med izvajanjem pogodbe in pregleda izvedenih plačil k ponudniku ter ostalih aktivnosti potrebnih za zaključek pogodbe.
  • Zagotovitev dostopa do vaših osebnih podatkov, ki so hranjeni pri ponudniku v razumljivi/berljivi elektronski obliki.
  • Ponudnikovo pošiljanje elektronskih novic na vaš elektronski naslov

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov

Pogodbeni obdelovalci so tiste organizacije oziroma posamezniki, ki po naročilu določenega upravljavca osebnih podatkov (stranka, naročnik, druga organizacija, podjetje, tudi organ iz javnega sektorja) in v skladu z njegovimi zahtevami za določeno nalogo oziroma namen zanj obdelujejo osebne podatke posameznikov.

Pogodbeni obdelovalec osebnih podatkov pa je glede na 7. točko 6. člena ZVOP-1 tista fizična ali pravna oseba, ki obdeluje osebne podatke v imenu in za račun upravljavca osebnih podatkov.

Z uporabo spletnega mesta se strinjate (ste seznanjeni), da lahko ponudnik spletnega mesta določene podatke posreduje pogodbenim obdelovalcem. Pogodbeni obdelovalec lahko te podatke uporablja samo v imenu ponudnika, v mejah njegovega pooblastila in v skladu z nameni. Ti podatki ne bodo preneseni tretjim osebam.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov s katerimi ponudnik dela so:

  • Računovodski servis; odvetniške pisarne in drugi ponudniki pravnega svetovanja.
  • Ponudniki obdelave podatkov in analitike.
  • Vzdrževalci IT sistemov.
  • Ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil (npr. Mailchimp in drugi).
  • Ponudniki plačilnih sistemov.
  • Ponudniki rešitev za spletno oglaševanje (npr. Google, Facebook).

Osebni podatki

Ponudnik zbira naslednje osebne podatke:

  • O uporabniku: uporabniško ime, elektronski naslov, ime in priimek, naslov prebivališča/naslov za izstavitev računa, lokacija).
  • Način priključitve uporabnika v spletno mesto.
  • Zgodovino uporabnikovih nakupov (izdana naročila kupcev vsebujejo naročnikove podatke: ime in priimek, naslov za dostavo in naslov za račun, lokacija, elektronski naslov, telefonsko številko, datum naročila, številka naročila, naročeno blago in storitve ter njihova cena in način plačila).

Hramba osebnih podatkov

Osebni podatki se lahko shranjujejo le toliko časa, dokler je to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so se zbirali ali nadalje obdelovali. Po izpolnitvi namena obdelave se osebni podatki zbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo, če niso na podlagi zakona, ki ureja arhivsko gradivo in arhive, opredeljeni kot arhivsko gradivo, oziroma če zakon za posamezne vrste osebnih podatkov ne določa drugače.

Uradni list RS, št. 94/2007 z dne 16. 10. 2007: 21. člen ZVOP-1

Osebne podatke za katere je posameznik izrecno označil, da z njimi soglaša se hranijo trajno oz. do preklica privolitve s strani posameznika. V primeru prenehanja aktivnosti (ukinitev spletne trgovine, ukinitev kontaktnega obrazca na spletnem mestu) ponudnik izbriše osebne podatke uporabnikov ne glede na to, da posameznik ni podal privolitve do izbrisa njegovih osebnih podatkov.

Za več informacij nam pošljita elektronsko sporočilo na info@salon.pasjateta.si.

Pravice uporabnika

  • Večji nadzor in učinkovito izvajanje nadzora nad osebnimi podatki.
  • Lažji dostop do lastnih osebnih podatkov – posamezniki naj bi bili na jasen in razumljiv način obveščeni o tem, kako in za kakšen namen se obdelujejo naši osebni podatki.
  • Pravica do pozabe – če posameznik ne želi več, da se njegovi osebni podatki obdelujejo in ob pogoju, da ni zakonitih razlogov za njihovo nadaljnjo hrambo, bo lahko od poslovnih subjektov in drugih zahteval, da se njegovi podatki zbrišejo. Pravica vedeti, kako dolgo se hranijo osebni podatki.
  • Pravica zahtevati popravek, izbris ali vložiti pritožbo.
  • Pravica do prenosljivosti osebnih podatkov, ki bo olajšala prenos osebnih podatkov, če bo uporabnik storitve želel zamenjati ponudnika storitve.
  • Pravica do pravnega sredstva in sankcije – posamezniki imajo pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, pa tudi pravico do pravnih sredstev zoper odločitev nadzornega organa ali v primeru neukrepanja nadzornega organa, pravico do odškodnine in odgovornosti.
  • Posameznik ne sme biti podvržen ukrepom, ki izhajajo zgolj iz profiliranja, analize ali predvidevanj z uporabo avtomatiziranih sredstev obdelave (npr. ocena osebnih lastnosti, zdravja, navad ipd.).

Kršitve varstva osebnih podatkov

Kadar je verjetno, da kršitev varstva osebnih podatkov povzroči veliko tveganje za pravice in svoboščine posameznikov, upravljavec brez nepotrebnega odlašanja v skladu z drugim odstavkom 34. člena Splošne uredbe sporoči posamezniku, na katerega se nanašajo osebni podatki, da je prišlo do kršitve varstva osebnih podatkov.

Namen uporabe podatkov

Vaše osebne podatke bomo uporabljali za namene, za katere so bili zbrani.

Kontakt z nami

V primeru bilo kakšnih vprašanj oz. dodatnih informacij smo na voljo na elektronski pošti info@salon.pasjateta.si

Piškotki

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Za kaj se piškotki uporabljajo?

Spletna mesta uporabljajo piškotke za ponujanje prilagojene izkušnje uporabnikom in za zbiranje informacij o uporabi spletnega mesta. Mnoga spletna mesta uporabljajo piškotke tudi za shranjevanje informacij, ki zagotavljajo dosledno izkušnjo med deli mesta, npr. nakupovalni voziček ali prilagojene strani. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko piškotki obogatijo izkušnjo, tako da mestu omogočijo, da si zapomni vaše prednostne nastavitve ali da se vam ni treba vpisati vsakič, ko obiščete spletno mesto. Nekateri piškotki, na primer tisti, ki jih shranijo reklamni trakovi, lahko ogrozijo vašo varnost, saj sledijo mestom, ki jih obiskujete.

Kaj so začasni piškotki?

Začasni ali sejni piškotki bodo odstranjeni iz računalnika, ko zaprete Internet Explorer. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, na primer elementov v nakupovalnem vozičku.

Kaj so trajni piškotki?

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo v računalniku, ko zaprete Internet Explorer. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje informacij, na primer vpisno ime in geslo, tako da se ni treba vpisati vsakič, ko obiščete neko mesto. Trajni piškotki lahko v računalniku ostanejo več dni, mesecev ali celo let.

Kaj so lastni piškotki?

Lastni piškotki so s spletnega mesta, ki si ga ogledujete, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke včasih uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko naslednjič obiščete to mesto.

Kaj so drugi piškotki?

Drugi piškotki so iz oglasov drugih spletnih mest (na primer pojavnih oglasov ali reklamnih trakov) na spletnem mestu, ki si ga ogledujete. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za sledenje vaši rabi spleta za tržne namene.

Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov. Piškotke lahko v vsakem trenutku vklopite ali izklopite s pritiskom na gumb na dnu strani ali pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete v navodilih bskalnika ali na spodnjih linkih:

Mozilla Firefox
Internet Explorer
Chrome
Safari
Microsoft Edge
ali pa nas kontaktirate prek e-pošte.

Več informacij na straneh informacijskega pooblaščenca.

Kaj lahko naredim v primeru, da piškotkov ne želim uporabiti?

Mnenja smo, da so piškotki zelo pomembni za uporabniško izkušnjo. Zaradi tega uporabo spletne strani pogojujemo z uporabo piškotkov. V primeru, da piškotkov ne želite uporabljate prosim zapustite spletno stran.

Seznam piškotkov, ki jih uporablja stran

Ime piškotka Tip Veljavnost Opis
PHPSESSID Začasen Čas trajanja seje Uporablja se za shranjevanje unikatnega identifikatorja vaše seje. Se ne shranjuje v pomnilnik naprave
cookie_notice_accepted Trajen 1 mesec Orodna vrstica za sprejem ali zavrnitev piškotkov.

Stran je bila nazadnje posodobljena 24.5.2018

STIK Z NAMI

Imate vprašanje? Želite rezervirati termin v salonu ali za handling? Želite kupiti izdelek iz naše spletne trgovine in imate dodatno vprašanje? Pišite nam.

Z uporabo tega obrazca se strinjate s shranjevanjem in obdelavo vaših podatkov na spletni strani pasjateta.si. Več o pogojih na strani "Pogoji poslovanja".