STORITVE V SALONU

Kopanje in sušenje

Imamo veliko dvižno kad, ki omogoča lažji vstop velikim psom. Uporabljamo kvalitetne profesionalne izdelke PSH (Pet Show Hairdresser). Dlako posušimo s profesionalnim pasjim sušilcem, ki zelo hitro suši dlako.

Striženje

Pri striženju uporabljamo škarje ali strojček. Dlake ne strižemo prekratko, se pa nasploh izogibamo britju psov, če to ni potrebno. Strižemo samo na predhodno skopano dlako. Za daljše frizure je potrebna popolnoma razčesana dlaka. Strižemo po FCI standardu in po željah lastnika.

Predelno striženje

Striženje določenih predelov je zelo pomembno za zdravje vašega psa. Pri dolgodlakih psih je potrebno redno striči dlako med blazinicami, saj se velikokrat tam naredi kepa dlake z umazanijo in to povzroča bolečine pri hoji, lahko tudi deformacijo blazinic. Potrebno je redno krajšati dlako na spolovilih in okrog zadnjice, če ta ni redno čiščena. Umazanija na teh predelih lahko povzroči vnetje, lastniku pa povzroča neprijetne vonjave.

Trimanje

Trimamo pasme, za katere standard FCI to predpisuje. Takšne pasme ni dobro briti s strojčkom, saj se uniči tekstura dlake. Uporabljamo profesionalne trimerje in ročno trimanje.

Razčesavanje/razvozlavanje

Zavozlane pse razčešemo s posebnimi pripomočki, ki omogočajo hitro razvozlavanje in pri psu ne povzročajo večjih neprijetnosti. Močno zavozlane pse pobrijemo pod vozli samo v primeru, da dlake ne gre razčesat ali, da ne bi psu povzročali nepotrebne bolečine. Zavozlana dlaka se lažje razčeše na sveže umit kožuh z določenimi izdelki za nego.

Razpihavanje

Razpihavajo ali fenajo se psi z dvojno dlako, ki ni predolga. To so največkrat polarni psi, katerim lahko dlaka močno odpada. Z močnim sušilcem odmrlo dlako odpihnemo iz kožuha in na ta način prezračimo kožo. Za fenanje predhodno kopanje ni potrebno, se pa z njim odstrani veliko več odmrle dlake, kot brez kopanja.

Izčesavanje poddlake

Psi, ki imajo veliko podlanke, se mora ta izčesat s tem primernimi pripomočki. Da se zdrava dlaka ne poškoduje, morajo biti pripomočki, s katerimi delamo, kvalitetni. Odmrla dlaka pa gre veliko lažje iz kožuha, če je predhodno okopana s primernimi izdelki.

Krajšanje krempljev

Kremplje je potrebno redno krajšati psom, kateri se ne gibljejo dovolj, starejšim psom in manjšim psom. Če so kremplji predolgi, to privede do deformacije pasjih blazinic in boleče hoje.

Praznjenje analnih vrečk

Vsakemu psu na željo lastnika preverimo stanje analnih vrečk. Če so te polne, jih spraznimo. Lastnik mora pred nego opozoriti o merebitnih znakih polnih analnih vrečk, ki se kažejo s podrsavanjem pasje zadnjice po tleh, izgubo dlake na repu ali grickanjem nad repom.

Čiščenje zobnega kamna

Zobni kamen čistimo s posebnim strgalom, kateri odlušči obloge iz zob. Če opazimo, da ima pes preveč oblog, ki jih ni mogoče odstraniti s strgalom, na to opozorimo lastnika, da se odpravi veterinarju.

Čiščenje ušes

Vsakemu psu ušesa pregledamo in se na podlagi stanja le-teh, odločimo, kaj je potrebno narediti. Pri dolgodlakih psih, se velikokrat naredi kepa dlak in umazanije, ki zamaši sluhovod. V takšnih primerih je potrebno vso umazanijo odstraniti, odvečno dlako izpuliti in na koncu ušesa očistiti. Umazanija se pa velikokrat nabere tudi v ušesih psov, ki imajo ozke in nagubane sluhovode. Čistimo z vaticami in čistilno tekočino za pasja ušeska.

CENIK STORITEV

–> Cenik storitev 2022 <– – za ogled potrebujete pregledovalnik PDF dokumentov

* Striženje se opravlja samo s prehodnim kopanjem psa v salonu.
* Kompletna nega vključuje: kopanje, sušenje, praznjenje analnih žlez, krajšanje krempljev, osnovno česanje, striženje, čiščenje ušes, nega blazinic, pregled in osnovno čiščenje zobovja, možen posvet z veterinarko.
* Predelno striženje: intimni predeli, med blazinicami, med očmi, okrog tačk, krajšanje konic.

Mini psi: yorkie, čivava, mali psi z manj dela
Mali psi: shih tzu, kavalir, coton, bišon, pritlikavi nemški špic, mali nemški špic, toy in pritlikavi koder, maltežan
Srednji psi: tibetanec, mehkodlaki pšenični terier, lagotto, koker španjel, sheltie, japonski špic
Veliki psi: večina ovčarjev (škotski, nemški, bradati, švicarski beli), husky, seter, prinašalec, labradorec
Zelo veliki psi: novofunlandec, bobtail, črni ruski terier, aljaški malamut, nemška doga

*Kompletna nega vključuje: kopanje z visoko kakovostno kozmetiko, kontrola paraanalnih žlez, sušenje, česanje brez odvozlavanja dlake, striženje dlake med blazinicami, krajšanje krempljev, odstranjevanje dlak iz ušesnega kanala, čiščenje ušes, pregled zobovja, striženje.

Agresija, zanemarjenost ali neobvladljivost psa se računa dodatno 10€ k ceni nege.

Pridružujemo si pravico do spremembe cene, v primeru posebnih zahtev lastnika ter, ko je delo oteženo zaradi slabega stanja dlake ali neprimernega obnašanja psa.

Cenik velja od 1.4.2022